{
Dulcegarii
}

Cu si despre afine dulci

Afinul (Vaccinum myrtillus) este originar din Europa și Asia, în țara noastră crește în flora spontană de deal și munte. Afinele sunt bobițe de 1-2,5 grame de culoare neagra-albăstruie, cu un gust plăcut dulce-acrișor, puțin astringent. Perioada de coacere și culegere este iulie-septembrie, în funcție de sol și climat. Afinele conțin glucoză, fructoză, zaharoză, diferiți acizi,

Cu si despre pere dulci

Perele sunt fructe delicioase ce contin apa in proportie de 80%, fibre, acizi organici liberi potasiu, fier si vitamina C. Exista numeroase soiuri de pere care difera in functie de dimensiune, culoare (pot fi verzi, galbene, maro, rosiatice sau o combinatie intre aceste culori) si gust. Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe delicioase de

Smoothie antioxidant

December 15, 2014

Tags: , , ,

  Ingrediente:- lapte de cocos -o cana de fructe de padure -2 banane-o lingurita pudra acai-o lingurita lucuma(optional)-o lingura miere naturalaSe face un lapte din pulpa  de cocos si doua pahare mari de apa, apoi se strecoara.Se adauga ingredientele de mai sus in blender , impreuna cu laptele de cocos , apoi se mixeaza 1-2 minute.  

Prajitura raw vegana cu mac

December 12, 2014

Tags: ,

Ingrediente blat: 1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui) 1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat) 1/2 cana fulgi de cocos zeama de la o lamaie zeama de la jumatate de portocala 1 Lg ulei cocos topit 10 ml extract de vanilie 1 lg coaja de portocala (optional) Preparare: Pulpa

Prajitura raw vegana cu dovleac si alune

December 11, 2014

Tags: , ,

Ingrediente: 250 gr alune de padure 300 gr miez dovleac copt 1/4 cana ulei cocos topit 1 lg scortisoara 1/2 lg nucsoara 1 vf. cutit pudra cardamom 2-3 Lg miere sau dupa gust Preparare: Luam 200 gr. din alunele de padure (eu am folosit alune de padure decojite, care erau un pic rumenite) si le

Caramele de cocos

December 10, 2014

Tags: , , , ,

Ingrediente : 30 curmale 4 lgt. carob sau cacao. 2-3 lgt. pline de cocos fulgi rasnit Mod de preparare : Fulgii de cocos se maruntesc cu rasnita de cafea pana se fac fini de tot sau aproape unt.   Se scot samburii de la curmale, iar curmalele se pun intr-un robot de bucatarie cu lama S

Budinca de avocado raw vegana

Ingrediente: 3 fructe avocado mari, bine coapte 1 lingura de coaja de lamaie Sucul a 2 lamai 2 linguri de ulei de cocos Indulcitor natural (stevia sau xylitol), dupa gust Preparare: Curata fructele de avocado, scoate samburele si pune-le, impreuna cu celelalte ingrediente, in blender sau in robotul de bucatarie. Mixeaza pana obtii o compozitie

Macarons raw vegane

December 8, 2014

Tags: , , , ,

Macarons sunt printre cele mai cunoscute dulciuri franţuzeşti şi nu degeaba sunt considerate un desert rafinat, pentru oaspeţi aleşi. Dacă vă plac dulciurile raw sau aveţi prieteni adepţi ai stilului de viaţă raw-vegan, trebuie să încercaţi reţeta noastră. Iată cum să preparaţi macarons cu kaki, ceai verde, cocos şi afine fără foc. Ingrediente kaki macarons

Tort raw vegan cu visine

Tort de Frisca cu Visine 2 cani caju ¼ nuca cocos 2 Lg indulcitor natural 1 pahar de apa 3 linguri de zeama de lamaie ½ pastaie vanilie sau esenta de vanilie pura Pentru ornat 1 pahar visine congelate 1 kiwi felii Toate ingredientele, cu exceptia visinelor si fructului de kiwi se proceseaza in blender. Compozitia moale

Bomboane raw vegane cu cirese

Bomboane cu cirese, raw vegan, delicioase si speciale.Ingrediente:-2 cani de fulgi de cocos uscati , bio-4 linguri de canepa -zeama de la jumatate de lamaie-2 piersici moi-o banana , bine coapta-3 linguri de miere-extract de vanilie-unt de cocos topit(2-3 linguri)Se dau prin robot si se amesteca bine , apoi se fac bile , mai mici sau