{
Dulcegarii
}

Caju, gustarea sanatoasa bogata in cupru si magneziu

September 19, 2014

Tags: , ,

Originar din Brazilia, caju-ul, membru al aceleeasi familii din care face parte fisticul si fructul mango, a fost considerat mereu foarte pretios datorita lemnului pretios si fructelor cu un gust inconfundabil. Miezul de caju, o samanta care creste la baza fructului care are forma unei pere, inafara de a fi foarte bun la gust este

Salata de conopida cu morcovi si portocale

Conopida este o legumă specială cu care poţi pregăti bucate savuroase. Una dintre ieile noastre este cea de mai jos. Dificultate mică Preparare 30′ Pentru 6 porţii Ingrediente 1 conopidă potrivită ca mărime 2 morcovi mari 1 ardei gras galben sau roşu 1 portocală pătrunjel verde Pentru asezonare 3 linguri zeamă de portocale 1 lingură

Dovleacul, tratament naturist cu traditie

September 18, 2014

Tags: , , ,

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc. Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru. A devenit foarte repede cunoscut şi pentru proporţiile sale

Bomboane de ciocolata raw vegan

September 17, 2014

Tags: , , ,

Bomboane de ciocolata fara lactate si fara foc       Ingrediente: 100 g unt de cacao, unt de cocos sau in ultima instanta, ulei palmier 70-100 g miere neprocesata termic in functie de gust 200 g cacao cruda sau pudra de roscove (carob) 200 g nuci (de orice fel aveti) macinate sau pisate 100 g

Inlocuitorul zaharului – siropul de agave

September 15, 2014

Tags: , , , ,

Siropul de agave este un indulcitor natural obtinut din agave, cu un indice glicemic mai mic decat al altor indulcitori si cu un mare continut de fructoza. In loc de zahar, puteti adauga sirop de agave in deserturile dvs sau in ceai dar aveti in vedere ca are o putere de indulcire cu 25% mai

Fisticul – proprietati si beneficii

September 9, 2014

Tags: , , , ,

        Arborele de fistic este adaptat la clime uscate,    desertice, avand probleme in conditii de umiditate  ridicata. Fructul este o drupa ce contine un sambure  alungit –  portiunea comestibila. Coaja este dura si  albicioasa.  Samburele este acoperit de o membrana  violeta, iar  miezul are culoare verde pal si un gust  specific.   

Beneficiile semintelor de in

September 8, 2014

Tags: , , , , ,

Cunoscute pentru aportul lor esenţial de grăsimi de cea mai bună calitate, de fibre şi de antioxidanţi, seminţele de in rămân un bun subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă, care le descoperă mereu noi proprietăţi. De exemplu, în ultimii ani, studiile au demonstrat că aceste seminţe au un rol foarte important în reducerea riscului

Beneficiile nucilor in alimentatie

September 5, 2014

Tags: , , , ,

Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti,     antioxidanti si vitamine esentiale pentru o b  una functionare a         organismului. Fructele  sunt gata sa fie recoltate in luna August, atunci cand coaja groasa incepe sa crape si sa scoata la lumina nucile invelite in stratul subtire. Fiecare nuca are

Tort Vegan de ciocolata cu avocado si zmeura

Tags:

Dificultate: redusa Ingrediente necesare pentru tort vegan de ciocolata cu avocado si zmeura: 200 grame faina integrala 1 praf de sare de roz de Himalaya 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 avocado (pireu) 30 grame faina din fructe de roscove 20 grame pudra de cacao bio 200 grame zahar brut pudra 250 ml bautura de

Alunele – Proprietati terapeutice

September 2, 2014

Beneficiile alunelor Studiile facute pe dietele bogate in alune au aratat ca aceasta leguma face foarte bine inimii. Contin un miez bogat in vitaminele A, B, C si E precum si in calciu, fier, fosfor si potasiu. In plus, alunele au un continut scazut de colesterol si sodiu. Constituie un aliment foarte hranitor datorita continutului