{
Dulcegarii
}

Stevia – Inlocuitor de zahar

August 28, 2014

Descriere generala Planta stevia este originară din America de Sud şi a fost consumată în urmă cu 200 de ani de populaţia indigenă, care folosea frunzele plantei pentru îndulcirea băuturilor sau le mesteca datorită gustului dulce. Astăzi, stevia este folosită în mii de alimente şi băuturi la nivel global. Frunzele de stevia sunt în mod

Tarta cu ciuperci si marar

August 20, 2014

Ingrediente: Blat migdale – 300 g nuci – 300 g ulei extravirgin de masline – 1 lingura Herbes de Provence – 1 lingura sare de Himalaya – 1/4 lingurita Ciuperci marinate ciuperci champignon – 600 g apa de izvor – 1 1/2 litri sare de Himalaya – 1 lingura otet de mere – 3 linguri

Beneficiile consumului de nuci pecan

Nucile pecan, originare din America de Nord, se pot consuma crude sau prajite, iar datorita texturii delicate si a gustului deosebit, sunt preferate de multe ori in prepararea produselor de cofetarie. Insa, pe langa faptul ca sunt un ingredient de nelipsit in bucatarie, nucile pecan sunt la fel de eficiente in lupta pentru sanatate. Cu un

Laptele de migdale – sursa de proteine

Laptele de migdale este un produs gustos si bogat in substante nutritive, recomandat atat pentru copii cat si pentru adulti. Prezinta toate caracteristicile pozitive ale altor tipuri de lapte care se cunosc. Cei care au consumat deja acest lapte spun ca este foarte bun la gust si hranitor. Se gaseste in comert in doua versiuni, una

Migdalele – proprietati si beneficii

August 4, 2014

Tags: ,

Generalitati Migdalele se pot numara printre alimentele preferate pe care le consumati in mod constant sau le puteti manca doar ocazional. Pe langa faptul ca sunt delicioase, migdalele ofera multiple beneficii sanatatii. Acestea sunt o sursa excelenta de nutrienti sanatosi cum ar fi acizii grasi esentiali, fibre, vitamina E, magneziu, proteine, cupru, potasiu, mangan, calciu,

Acadele raw vegane

August 3, 2014

Tags: , ,

Acadelele de ciocolata sunt un desert delicios si inedit. Vor face cu siguranta impresie la petreceri, la bufeturile de dulciuri de la nunti sau botezuri sau pur si simplu daca vreti sa va rasfatati acasa piticii. Sunt foarte apreciate si de adulti, asa ca daca iubiti ciocolata, nu ezitati sa va rasfatati. Se prepara rapid,

Avocado – minunea fructelor

August 2, 2014

Avocado este fructul exploatat la maximum în rețetele vegane datorită beneficiilor pe care le aduce organismului.Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante.  Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul

Hrisca – detoxifiant pentru organism

August 1, 2014

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale. Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Curmale – beneficii

July 31, 2014

Tags: , ,

Fie ca sunt proaspete, fie ca sunt uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe, si asta datorita continutului mare de nutrienti, care dau energie organismului, scad colesterolul, imbunatatesc digestia si ne feresc de boli grave. Iata mai jos cele mai importante beneficii ale consumului de curmale: 1. Curmalele uscate au zero colesterol si

Susanul – beneficii si proprietati

July 30, 2014

Tags: ,

Susanul este o erbacee anuală care-şi are originea în regiunile tropicale. Creşte şi în zona mediteraneană. Face parte din familia pedaliaceelor. Tulpina de susan poate ajunge la 1,5 metri înălţime, fiind păroasă. Frunzele, care acoperă planta de sus şi până jos, sunt dantelate. Susanul are flori galbene. Pentru alimentaţie şi pentru terapii se recoltează seminţele.