{
Dulcegarii
}

Praline de tahini

Ingrediente 200 gr tahini 3 Lg carob (sau cacao) 3 Lg miere (sau dupa gust) 1 Lg pudra de lucuma (optional) 50 ml ulei de cocos presat la rece (sau unt de cacao) Mod de preparare Topiti uleiul de cocos pe baie de aburi si puneti toate ingredientele in robotul cu lama S. Se poate face si

Fursecuri din migdale

Ingrediente 2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte) 1/2 cana fulgi cocos 2 Lg pudra de lucuma 1 Lg maca 3 Lg cacao/carob 1/2 cana curmale si smochine maruntite 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite 1/2 banana 1 Lg tarate de psyllium 3/4 cana lapte de migdale 3 Lg zahar din palmier

Prajitura cu dovleac si nuci

Ingrediente 300 gr nuca 1 cana si jumatate dovleac copt 300 gr curmale 1/2 lingurita nucsoara 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita cardamom 2 Linguri ulei cocos topit (optionat) Mod de preparare Nuca se macina in robotul cu lama S, insa nu foarte fin. Curmalele se maruntesc cu cutitul pentru a

Prajitura savuroasa de post

Ingrediente 300 ml apa minerala, 200 g zahar, 150 ml ulei, esenta de vanilie, 2 lingurite praf de copt, 350 g faina, 2 linguri cacao, nuci.   Mod de preparare Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul in apa, se adauga

Panna cotta cu fistic de post

Ingrediente 100ml lapte de soia200ml lapte de cocos3 linguri de zahar500g fistic crud, maruntit1 pastaie de vanilie1 lg. pudra agarFructe de padure, sau alte fructe Mod de preparare Aceasta reteta este, chiar daca nu va vine a crede de panna cotta cu fistic, dar fiind o mancare de post ce poate fi servit ca si desert, sau potrivita

Batoane cu seminte

Ingrediente: 200 grame miere 50 grame zahar 225 grame seminte susan 200 grame seminte de floarea-soarelui migdale tocate cateva stafide cateva picaturi ulei de masline un praf de sare Preparare: Punem mierea intr-o cratita si o topim usor. Adaugam zaharul si amestecam incet pana ajunge la punctul de fierbere, cand adaugam susanul, migdalele, floarea soarelui

Ce sa mananci cand tii post?

Carmen Brumă ne recomandă alimente de top pentru post pe pagina ei de Facebook. Vezi ce să mănânci şi mai ales ce să NU mănânci când ţii post. Ce sa mananci in post ca sa fii sanatos, potrivit frumoasei prezentatoare. 1. ciuperci 2.leguminoase -linte,fasole, mazare 3. cereale si pseudocereale – quinoa, amaranth, mei, hrisca, ovaz, orez

Mierea – ingredientul sanatos

Are proprietăţi terapeutice, efecte energizante şi o mulţime de arome. Află cât mai multe despre miere şi bucură-te de avantajele gătitului cu acest aliment special. Multe articole vorbesc despre proprietăţile terapeutice ale mierii (ajută digestia, tratează durerile de gât şi arsurile, previne asteniile), despre efectele ei energizante (are peste 400 de substanţe organice), despre varietatea

Cheesecake raw vegan cu fistic

February 25, 2015

Tags: , ,

Ingrediente: 45g fistic tocat marunt 1 lingurita cardamom 1/2 lingurita turmeric 2 linguri ulei de cocos 70ml miere (sau stevia) 170ml lapte de cocos cu un continut mic de apa ( coconut cream) 270g caju inmuiate in apa timp de 3 ore 1 lingura ulei de cocos 5 curmale 20g fulgi cocos 85g fistic crud

Desert raw vegan

Ingrediente: 100 g curmale 50 g goji 50 g sâmburi de nucă 30 g sâmburi de caise 20 g fulgi de ovăz 20 g fulgi de secară 20 g fulgi de nucă de cocos 20 g semințe de floarea soarelui 20 g semințe de in 20 g semințe de cânepă 10 g pudră de roșcove